Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Alcatraz

Η εκδρομή στο Αλκατράζ ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που έκανα στις διακοπές μου... Πάρε μερικές φωτογραφίες, να σου βρίσκονται! :)

Ερείπια από την αίθουσα συγκεντρώσεων των φυλάκων. Κάηκε από άγνωστα αίτια, όταν ακόμα το νησί χρησιμοποιούταν ως φυλακή.

Μια από τις κεντρικές πτέρυγες. Είχαν κλειδώσει αρκετές, αλλά σε αυτή μπορούσαμε να γυρίσουμε όοοοοοοοσο θέλαμε.

Τα κάγκελα ήταν ροζ, αλλά οι τοίχοι πράσινοι. Η τύχη, από την άλλη, κάπου μακριά.



Στη μία επιτυχημένη απόδραση, έσκαψαν με κουτάλια αυτόν τον τοίχο. Δεν τους βρήκαν ποτέ.
Οι περισσότεροι που κατάφεραν να βγουν, πάγωσαν όταν μπήκαν στη θάλασσα από τα ρεύματα. Όσοι συνέχισαν να κολυμπούν, αποπροσανατολίστηκαν γρήγορα από την ομίχλη. Δύο απ' όσους απέδρασαν δεν βρέθηκαν ποτέ.



Από τα περισσότερα κελιά, οι κρατούμενοι μπορούσαν να δουν την πόλη και τα φώτα της. Την Πρωτοχρονιά έκαναν όσο θόρυβο μπορούσαν χτυπώντας τα κάγκελα για να γιορτάσουν τον νέο χρόνο. Αν ήταν τυχεροί, ο αέρας έφερνε τους ήχους από τα πάρτυ της πόλης και τα γέλια των κοριτσιών.




Το νοσοκομείο των φυλακών...


Μια αίθουσα νοσηλείας:

Σύγχρονα, για την εποχή, όργανα που σε κάνουν να ανατριχιάζεις, ακόμα και σήμερα.


Η θέα που είχαν τα σπίτια των εργαζόμενων ήταν η πόλη και η golden gate bridge.



Η δεξαμενή νερού που φαίνεται από την πόλη, λίγο πριν βραδιάσει.


11 σχόλια:

Aphrodite είπε...

epsaxna kati ke grafw "prisoner of azkaban" ke skeftome oti to azkaban 8a mporouse aneta na ine to alkatraz...ke anigw to blog ke vlepw "Alkatraz" :P:P

fovero meros!

8imame giro sto 1997 pu ixa di tin tenia "The Rock" me ton Sean Connery k ton Nicolas Cage k ema8a gia tin filaki afto [imun 12;p]

foveres ke oi photos :)

marilia είπε...

Σφίχτηκε η καρδιά μου...

Ανώνυμος είπε...

ouaou...mou fuge tora..kai prin apo liges meres evlepa stin t.v. gia tin apodrasi me to koutali..prepei na nai polu spooky to meros..

Ανώνυμος είπε...

μα που ειναι οι ανθρωποι;

βαλε καμια φωτογραφια με ανθρωπους αν εχεις

the BluElephant είπε...

προτιμάω τις γέφυρες κάτω από τον ήλιο

:)

Michael_Sc είπε...

Πάτα escape! Και ακου λίγο Radiohead... Kαι καλά λέει ο ανώνυμος. Βαλε καμια φωτογραφία με ανθρώπους αν έχεις!

Καλημέρα από την Λέσβο

βθτιν είπε...

poy xathikes?

marilia είπε...

αρφ; Παραμυθάκι σέλωωωωωωωω!!

Heliotypon είπε...

Ανατριχιαστικά! Και να φανταστείς ότι οι περισσότεροι εκεί μέσα ήσαν ισοβίτες ή θανατοποινίτες. Τιμωρία επιφυλάσσει ο νόμος στους κακούς. Αυτούς που πιάνουν. Τους άλλους, τους μεγάλους, που σκοτώνουν εκατομμύρια, που κλέβουν τρισεκατομμύρια από λαούς ούτε που τους αγγίζουν! Και τους μικρούς, αντί να τους σωφρονήσουν, τους κάνουν χειρότερους με την μεταχείρηση που τους επιφυλάσσουν.

Dawkinson είπε...

Δε θα το πιστέψεις, αλλά σε είδα στο ύπνο μου να ανακατεύεις κανέλλα με κάρδαμο και να με βάζεις να μυρίσω το άρωμαπου ανέδυε το μείγμα. Θυμάσαι το μαγικό βιβλίο με τα μπαχαρικά που μου έστειλες χωρίς καν να σε έχω δει ούτε μία φορά; Το έχω φέρει εδώ μαζί μου. Ταξίδεψε τον Ατλαντικό. Σε μια αναδρομή σε ποστ από την προηγούμενη ζωή μου βρήκα σχόλιά σου και σοκαρίστηκα, γιατί δεν τα είχα ανακαλύψει μέχρι σήμερα και έτσι τα είχα αφήσει αναπάντητα. Αυτά με παρέπεμψαν στα δικά σου λημέρια που επισκέφτηκα για να σε βρω, αλλά δυστυχώς δεν έχεις αφήσει ίχνη σου πέρα από το 09. Τα τελευταία σου σημάδια ήταν κάτι φωτογραφίες από το άλκατραζ, τόσο όμοιες με εκείνες που τράβηξα φέτος το καλοκαίρι, που ανατρίχιασα. Ήθελα από προχθές να σου στείλω κάτι που βρήκα, αλλά δεν ξέρω ούτε που είσαι, ούτε πως να σε βρω. Πήγα και στο προφίλ σου και δεν βοηθήθηκα ούτε εκεί. Αλλά διαβάζοντας τις πληροφορίες σχετικά με σένα, είδα ότι το αγαπημένο σου βιβλίο ήταν το δικό μου...Είναι πολύ περίεργα κάποια πράγματα όπως συμβαίνουν, Ατταλάντη. Aπλά και μαγεμένα, όπως τα γραπτά σου. Πες κάτι.

Attalanti είπε...

Hey dawk!!!!