Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Λόγοι για να είμαι ευτυχισμένη

Δεν έχω χρήματα. Πια. Τελείωσαν. Θα πληρωθώ, ίσως, κάποια στιγμή το Μάρτιο για τη δουλειά που έχω κάνει τον Δεκέμβρη. Το όλο θέμα σταμάτησε να με απασχολεί. Το να μην έχω χρήματα δε με σταματάει από το να τα χαλάω, μου δίνει όμως τη χαρά να κάνω ή να αγοράζω πράγματα που θέλω πάρα, μα πάρα πολύ.

Σήμερα αρχίζω μαθήματα συγγραφής στο NYU. Είπα στην καθηγήτρια ότι θα αργώ τουλάχιστον μισή ώρα, επειδή τελειώνω από τη δουλειά που δεν με πληρώνει όταν πρέπει αργά, και μου είπε ότι όλο και κάποια λύση θα βρούμε. Το πιθανότερο είναι να το παρατήσω και αυτό, αλλά θα κάνουμε μαθήματα σε ένα κτήριο κοντά στην Brooklyn Bridge και ίσως πάρω καλές φωτογραφίες.

Χθες το βράδυ, μαζί με την Poppy, είδαμε τον Placido Domingo στην Adriana Lecouvreur του Cilea. Είχα βγάλει τα εισητήρια πέντε μήνες νωρίτερα, δεν είχα ξανακούσει την όπερα και είχα ξεχάσει ποιος παίζει. Όταν ανοίξαμε το πρόγραμμα, φωτίστηκε η εβδομάδα μας. Όλοι τους ήταν καταπληκτικοί, έχω άλλη μια αγαπημένη όπερα και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω.

Ο Domingo, φέτος, γιορτάζει τα 40 χρόνια που τραγουδάει στη Met. Στη συνέντευξή του έλεγε πως θυμόταν το τρίχρονο γιο του να παίζει με το χιόνι πριν την πρώτη του παράσταση. Το παιδί του είναι τώρα σαράντα τριών κι εγώ τον έχω ακούσει να τραγουδάει μπροστά μου - καμμιά δεκαριά μέτρα πιο μακριά, αλλά μπροστά μου.

Το Σάββατο ξεκινάει μια εβδομάδα διακοπών. Σχολάω στις 3 το μεσημέρι και το αεροπλάνο φεύγει στις 6 για San Fransisco. Γυρίζω σε μια εβδομάδα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς πας μια βδομάδα διακοπές χωρίς χρήματα;
Σέλω κι εγώ!

Ανώνυμος είπε...

ωστε έτσι λοιπόν. διακοπές. να κανεις ό,τι έχεις στο κεφάλι σου..

Poppy είπε...

και σ' ανώτερα!!!!!!!!
καλές διακοπές! δεν έχουν πάντα σχέση τα χρήματα με το πως θα περάσεις!!!!! μπορώ και να σου δανείσω μια που δε θα πάω διακοπές και δε θα μου χρειαστούν πολλά για να περάσω!!

the BluElephant είπε...

εύχομαι να φέρει ωραίες φωτογραφίες να μας ταξιδέψει πάλι

Attalanti είπε...

Ανώνυμε, έκλεισα το ταξίδι τον παλιό καλό καιρό που είχα ακόμα χρήματα και για τα τρέχοντα, μού έδωσαν οι φίλοι μου :) Έχω καλούς φίλους :)

lifewhispers, ευχή και κατάρα, ε; :)))

Poppy, ένα τσακ να κάνεις στη γειτονιά και τίποτ' άλλο :)

ΜπλΕλεφαντάκι, έχω καλές, έχω κακές, έχω μέτριες, έχω καλές... Θα μου πεις ποιες προτιμάς :)

φιλιά!